Borjúmáj nyárson

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Borjúmáj nyárson
Eszközök: grillrács, nyárs, séfkés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet borjúmáj
dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

Vágjuk fel a májszeleteket és a füstölt szalonnát kis kockákra.

Húzzuk fel a nyársakra a szalonnát, majd a májat és így tovább, újra, majd sózzuk és borsozzuk. Olajozzuk be a szeleteket és vonjuk be prézlivel. Tegyük a rostra és hagyjuk sülni mindegyik oldalát 6-8 percig. Tálaljuk ravigot-vajkeverékkel.

Vigyázzunk ne süssük túl a májat, mert könnyen megkeményedik.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Ravigote vajkrém

Ravigote vajkrém
20 dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott turbolya
1 evőkanál apróra vágott tárkony
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Dolgozzuk kenhetővé a vajat, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket, majd sózzuk és borsozzuk.

Borjúmáj nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Borjúmáj nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
cikkek