Borjúmáj nyárson
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
Vágjuk fel a májszeleteket és a füstölt szalonnát kis kockákra.
Húzzuk fel a nyársakra a szalonnát, majd a májat és így tovább, újra, majd sózzuk és borsozzuk. Olajozzuk be a szeleteket és vonjuk be prézlivel. Tegyük a rostra és hagyjuk sülni mindegyik oldalát 6-8 percig. Tálaljuk ravigot-vajkeverékkel.
Vigyázzunk ne süssük túl a májat, mert könnyen megkeményedik.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Ravigote vajkrém

20 dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott turbolya
1 evőkanál apróra vágott tárkony
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Dolgozzuk kenhetővé a vajat, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket, majd sózzuk és borsozzuk.