Báránysült nyárson
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
Vágjuk fel a húst és a paprikákat.
Tűzzük fel a nyársra felváltva a húskockákat és a paprikadarabokat.
Locsoljuk meg olajjal.
Tegyük a nyársra és süssük meg mindegyik oldalát 10 percig.
Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a sültet bazsalikomos vajkeverékkel.
Friss salátával tálaljuk.
Bazsalikomos vaj

3 dkg finomra vágott bazsalikom
20 dkg vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Dolgozzuk kenhetővé a vajat, majd keverjük bele a bazsalikomot és a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Hűtőszekrényben dermesszük meg. Praktikus a dermesztés előtt kis golyókat formázni belőle. Roston sült húsokkal tálaljuk a leggyakrabban.