Saslik

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saslik
Eszközök: grillrács, kés, nyárs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg kicsontozott birkalapocka
2 evőkanál kakukkfű
2 dl ecet
1 evőkanál méz
néhány babérlevél

Elkészítés:

1. Vágjuk darabokra a húst. Vékonyan kenjük be mézzel és pácoljuk 180 percen keresztül az olajos és ecetes hagymakarikák között.

2. Sütés előtt csepegtessük le. Díszítsük a nyársakat váltakozva a hús- és hagymaszeletekkel.

3. Tegyük nyársra és parázstól messze hagyjuk sülni kb. 20 percig gyakori forgatással.

Ezt az ételt általában nem készítjük birkahúsból. Bárányhús vagy marha bélszín a megfelelő hús.
A saslik és a rablóhús a bő zsírban sütés helyett, olajjal lekenve, grillrácson vagy faszénparázs felett sütve sokkal finomabb és egészségesebb is.
Saslik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Saslik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
cikkek