Sienai fűszeres sütemény

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sienai fűszeres sütemény
Eszközök: keverőtál, sütő, sütőlap
Eljárások: darálás, kikeverés, sütés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál frissen őrölt ánizs
1 teáskanál frissen őrölt koriander
50 dkg liszt
1 evőkanál vaj
¾ dl méz

Elkészítés:

Gőz fölött melegítsük fel a mézet a cukorral. Amikor már szálasodik, húzzuk le a lángról, majd óvatosan forgassuk bele a lisztet és a diót, a finomra aprított cukrozott gyümölcshéjat, valamint az ánizs- és koriandermagot. Lisztezzük be a kezünket és a tésztából formáljunk apró hengereket. Vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre, majd alakítsuk ovális formájúra. Tegyük megvajazott és kilisztezett sütőlapra, majd előmelegített sütőben 160 °C-on süssük körülbelül 60 percen keresztül.

Édes vagy száraz desszertbort kínáljunk hozzá.
Sienai fűszeres sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Sienai fűszeres sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
cikkek