Nápolyi karácsonyi fánkocskák

Struffolli

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nápolyi karácsonyi fánkocskák
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg átszitált liszt
4 db tojás
1 és ¼ dl likőr
1 ¾ dl méz
1 csipet
5 dkg tortadara
5 dl étolaj
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet keverjük a tojásokkal, a cukorral, a likőrrel és a sóval egy keverőtálban simára és csomómentesre. Pihentessük 120 percen keresztül.

2. Szaggassunk evőkanálnyi adagokat a tésztából. Az olajat hevítsük forróra egy nagy serpenyőben, és a fánkocskákat adagonként süssük benne világos aranybarnára. Szűrőkanállal szedjük ki az olajból, majd papírtörlőn itassuk le.

3. A mézet olvasszuk meg. Tegyük bele a fánkocskákat, valamint a kockára vágott kandírozott narancs- és citromhéjat. Óvatosan kevergessük, amíg a méz teljesen beborítja valamennyit. Tegyük a struffollikat egy tálra. Szórjuk meg a tortadarával és tálaljuk.

Nápolyi karácsonyi fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Nápolyi karácsonyi fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
hírlevél