Fóliában sült borjúmáj

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Fóliában sült borjúmáj
Eszközök: alufólia, grillrács, séfkés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet borjúmáj
100 dkg gomba
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Csomagoljuk az alufóliába a borjúmájszeleteket, úgy, hogy 2 réteg felszeletelt gomba- és fűszerkeverék között legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tegyük a fóliacsomagot a rostra, lassú tűz fölött hagyjuk

sülni kb. 20 percig.

Nagyobb szeletekre vágjuk fel a gombát, jó nagy alufólia darabokat készítsünk elő. Olyan legyen a mérete, hogy jól be tudjuk csomagolni a májszeleteket. A fóliára tegyünk egy réteg gombát, tegyük rá a májszeletet, borsozzuk és fűszerezzük meg - tilos megsózni!! - ha csak nem cipőtalpat akarunk tálalni. Tegyünk rá egy diónyi vajat fedjük le egy réteg gombával, s alaposan csomagoljuk be. Fűszerek közül nagyon jól illik hozzá a majoránna - csipetnyi, mert erős az íze. De ha jobban szeretjük friss rozmaringgal azzal is nagyon finom. Nézzünk bele óvatosan a "csomagunkba" sütés közben, mert elképzelhető, hogy a gomba túl sok levet ereszt. Ha kevésbé levesen szeretnénk pici résre nyissuk ki a fóliát és engedjük elpárologni a lét. Sózni csak az asztalnál közvetlenül a fogyasztás előtt szabad a májat.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Fóliában sült borjúmáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1786 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Fóliában sült borjúmáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
lexikon