Csukával töltött agnolotti

Agnolotti con Luccio

| Hallal töltött agnolotti receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csukával töltött agnolotti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Mártáshoz:
másfél dl tejszín
5 dkg liszt
1 csésze parmezán sajt
1 csipet ételízesítő
2 dl fehérbor
2 és fél dl húsleves
Töltelékhez:
25 dkg csuka
½ csomó petrezselyemzöld
½ csomó kapor
1 db tojás
1 csipet szerecsendió
2 evőkanál keményítő
2 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint őrölt bors
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és szúrjunk belőle apró csillagokat, majd 10 percig hagyjuk száradni.

2. Időközben daráljuk le apró lyukú húsdarálón a csukahúst és tegyük tálba 1. kép).

3. A tojással, liszttel, keményítővel és a megtisztított, megmosott, finomra metélt fűszernövényekkel együtt készítsünk belőle kompakt masszát 2. kép).

4. Ízesítsük citromlével, Worcester-szósszal, sóval, borssal, szerecsendióval, majd a masszából rakjunk halmokat a tésztacsillagok egyik felére, széleit pedig kenjük meg vízzel.

5. A csillagokat hajtsuk félbe, és széleiket jól nyomkodjuk össze.

6. Az agnolottit (azaz az apró derelyét) mérettől függően 5-10 percig főzzük sós vízben.

7. A mártáshoz forrósítsuk fel a vajat vagy a margarint, és keverjük hozzá a lisztet.

8. Öntsük fel a fehérborral, majd a tejszínnel, és főzzünk belőle mártást.

9. Keverjük bele a sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük ételízesítővel.

10. Az agnolottit jól lecsepegtetve rendezzük tányérokra, öntsük rá a mártást, és azonnal tálaljuk.

Csukával töltött agnolotti Csukával töltött agnolotti
Derelyevágót is használhatunk az agnolottik elkészítéséhez, így nem kell "ragasztgatni" és kisebb a valószínűsége, hogy szétnyílik főzés közben. Csak arra ügyeljünk, hogy minden darab minden oldala derelyevágóval készüljön, hogy szép egyenletes legyen a tésztánk.

Gyúrt tészta

Gyúrt tészta
40 dkg búzaliszt
4 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál liszt

1. A lisztet szitáljuk a gyúródeszkára, és a közepébe nyomjunk mélyedést 1. kép).

2. A tojásokat, a sót, meg az olajat töltsük a mélyedésbe 2. kép).

3. Kívülről befelé haladva kézzel dagasszunk sima tésztát belőle 3. kép).

4. Burkoljuk nedves konyharuhába, és így pihentessük 15 percig a hűtőszekrényben (4. kép).

5. Nyújtsuk ki a tésztát hajszálvékonyra (5. kép).

6. Vágjuk fel tetszés szerinti alakzatban (6. kép).

Csukával töltött agnolotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Csukával töltött agnolotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
bevásárlólista