Csukával töltött agnolotti
Agnolotti con Luccio



Elkészítés:
1. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és szúrjunk belőle apró csillagokat, majd 10 percig hagyjuk száradni.
2. Időközben daráljuk le apró lyukú húsdarálón a csukahúst és tegyük tálba 1. kép).
3. A tojással, liszttel, keményítővel és a megtisztított, megmosott, finomra metélt fűszernövényekkel együtt készítsünk belőle kompakt masszát 2. kép).
4. Ízesítsük citromlével, Worcester-szósszal, sóval, borssal, szerecsendióval, majd a masszából rakjunk halmokat a tésztacsillagok egyik felére, széleit pedig kenjük meg vízzel.
5. A csillagokat hajtsuk félbe, és széleiket jól nyomkodjuk össze.
6. Az agnolottit (azaz az apró derelyét) mérettől függően 5-10 percig főzzük sós vízben.
7. A mártáshoz forrósítsuk fel a vajat vagy a margarint, és keverjük hozzá a lisztet.
8. Öntsük fel a fehérborral, majd a tejszínnel, és főzzünk belőle mártást.
9. Keverjük bele a sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük ételízesítővel.
10. Az agnolottit jól lecsepegtetve rendezzük tányérokra, öntsük rá a mártást, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
Gyúrt tészta
1. A lisztet szitáljuk a gyúródeszkára, és a közepébe nyomjunk mélyedést 1. kép).
2. A tojásokat, a sót, meg az olajat töltsük a mélyedésbe 2. kép).
3. Kívülről befelé haladva kézzel dagasszunk sima tésztát belőle 3. kép).
4. Burkoljuk nedves konyharuhába, és így pihentessük 15 percig a hűtőszekrényben (4. kép).
5. Nyújtsuk ki a tésztát hajszálvékonyra (5. kép).
6. Vágjuk fel tetszés szerinti alakzatban (6. kép).