Osztriga Rockefeller módra

| Osztriga Rockefeller módra receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Osztriga Rockefeller módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db osztriga
15 dkg apróra vágott paraj
3 dkg vaj
2 szál karikára vágott póréhagyma
1 csipet őrölt ánizs
3 dkg kockára vágott száraz sonka
4 evőkanál zsíros tejszín
1 csipet cayenni bors
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Sütéshez:
100 dkg durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

A sót lapos formába töltjük és 200 fokos sütőben felforrósítjuk.

A vajat felolvasztjuk, addig pároljuk benne a parajt, míg elpárolog a leve.

A hagymát, petrezselymet és sonkát 2 percig együtt pároljuk a parajjal.

Belekeverjük a zsemlemorzsát meg a tejszínt, sóval és fűszerekkel ízesítjük.

Az osztrigákat beborítjuk a keverékkel, a forró sóra rakjuk, és 8 percig sütjük.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss nyitott osztrigát vásároljunk.
Osztriga Rockefeller módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3237 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Osztriga Rockefeller módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
pinterest