Töltött gomba



Elkészítés:
A gombáról szedjük le a szárát, hideg vízben mossuk meg, majd papírtörlővel szárítsuk le. A kalapokat hámozzuk meg, de hagyjuk egészben. A szárakat vágjuk apróra. Tegyük egy tálba a fokhagymával, az előzőleg héj nélkül tejbe áztatott kenyérrel, a sóval és a borssal együtt, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat (az egyiket egészben, a másiknak csak a sárgáját), a parmezánt, az oregánót, a petrezselymet, a majoránnát és 1 evőkanál olajat. Dolgozzuk össze.
A masszával töltsük meg a kalapokat, ujjainkkal óvatosan nyomkodjuk egy kicsit bele. Kenjünk ki olajjal egy tűzálló tálat, amelyben a gombák egymás mellett elférnek. Tegyük bele a gombákat, és olajjal öntözzük meg. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 30 percig. Forrón vagy melegen tálaljuk.