Töltött gomba

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött gomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db friss gomba
30 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál finomra vágott majoránna
1 gerezd fokhagyma
2 szelet fehérkenyér
2 db tojás
1 dl tej
1 mokkáskanál szárított oregánó
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

A gombáról szedjük le a szárát, hideg vízben mossuk meg, majd papírtörlővel szárítsuk le. A kalapokat hámozzuk meg, de hagyjuk egészben. A szárakat vágjuk apróra. Tegyük egy tálba a fokhagymával, az előzőleg héj nélkül tejbe áztatott kenyérrel, a sóval és a borssal együtt, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat (az egyiket egészben, a másiknak csak a sárgáját), a parmezánt, az oregánót, a petrezselymet, a majoránnát és 1 evőkanál olajat. Dolgozzuk össze.

A masszával töltsük meg a kalapokat, ujjainkkal óvatosan nyomkodjuk egy kicsit bele. Kenjünk ki olajjal egy tűzálló tálat, amelyben a gombák egymás mellett elférnek. Tegyük bele a gombákat, és olajjal öntözzük meg. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 30 percig. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Töltött gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Töltött gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár