Fehérboros hagyma zöldfűszerekkel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehérboros hagyma zöldfűszerekkel
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
100 dkg apró fehér hagyma
1 evőkanál finomra vágott majoránna
1 evőkanál finomra vágott mentalevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát, az olajat és a vajat tegyük egy nagy serpenyőbe.

Nagy láng felett pirítsuk 10 percig, közben fakanállal kevergessük, hogy a hagyma egyenletesen süljön. Sózzuk és borsozzuk meg.

Adjuk hozzá a bort, a babérlevelet és a zöld fűszereket.

Félig fedjük le és pároljuk további 15 percig.

Vegyük le a fedőt, majd pároljuk addig, amíg a szaft besűrűsödik.

Forrón vagy melegen tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Pirítóssal vagy friss kenyérrel nagyon finom előétel, de adhatjuk grillezett húsok mellé is.
Fehérboros hagyma zöldfűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2298 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Fehérboros hagyma zöldfűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
hírlevél