Roston sült galamb

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült galamb
Eszközök: grillrács, séfkés
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db galamb
1 db citrom
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nyissuk ketté a galambokat a hátoldaluknál. Formáljuk laposra az oldalakat. A lehető legtöbb kis csontot vegyük ki. Sózzuk, borsozzuk. Kenjük be olajjal, majd szórjuk meg prézlivel.

2. A sütés idejéig tároljuk hideg helyen.

3. Tegyük a szárnyasokat a rostra, de előbb olajozzuk be őket.

4. Süssük mindegyik oldalát 10 percig, ügyelve arra, hogy fokozatosan piruljon a bőre. (A sütést úgy kezdjük, hogy a belső felét tegyük előbb a tűz fölé.) Tálaljuk citromszeletekkel és ördögi szósszal.

Friss salátával tálaljuk.
Száraz rozé illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Ördögi szósz

Kép nélkül
1 dl borecet
1 csipet frissen őrölt fehér bors
3 kávéskanál sűrített paradicsom
6 dkg vaj
ízlés szerint tárkony
ízlés szerint turbolya
ízlés szerint petrezselyemzöld

Sűrítsük be kis tűzön az ecet és fehérbor keverékét a vékonyan felszelt hagymával és egy jó csipetnyi őrölt borssal. Mikor már sűrű a mártás, adjuk hozzá a borjúvelőt és a paradicsomsűrítményt. Tehetünk hozzá kevés maradék erőlevest is, esetleg leveskockából. Tegyük a kész szószt porcelánedénybe.

Tálalás előtt még adjuk hozzá a vajat és a fűszerkeveréket (egyharmad rész petrezselyem, egyharmad turbolya, egyharmad tárkony).

Roston sült galamb
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Roston sült galamb
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
szótár