Libamájjal töltött cannelloni
Cannelloni con Fegato D'Oca



Elkészítés:
1. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a megmosott, jól lecsepegtetett és egészen apró kockákra vagdalt májat, utána szedjük ki és tartsuk melegen.
2. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra és dinszteljük üvegesre a hátramaradt pecsenyezsírban.
3. Adjuk hozzá a meghámozott, kimagvalt paradicsomot, és ízesítsük kakukkfűvel, majoránnával.
4. Keverjük bele a paradicsompürét, a lisztet keverjük simára a citromlével meg a fehérborral, és sűrítsük be vele a zöldséget.
5. Tegyük bele a májat, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük ételízesítővel, majd hagyjuk kihűlni.
6. Zsírozzunk ki egy tűzálló edényt.
7. Főzzük a cannellonit sós vízben kb. 5 percig, jól csepegtessük le (1. kép) és töltsük meg a májjal 2. kép).
8. Rakjuk rétegekben a formába, öntsük rá a parmezánnal elkevert besamelmártást és szórjuk meg bel paese sajttal.
9. 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, végül frissen aprított petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.
![]() |
![]() |
Besamelmártás
Egy edényben forrósítsuk fel a vajat vagy margarint, és keverjük hozzá a lisztet. Öntsük fel a tejjel, és főzzük be mártássá, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és sajttal.