Fűszeres marhaborda

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres marhaborda
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg marhaborda
6 szelet szalonna
3 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
10 dkg vaj
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat lassan és keverjük bele a felszeletelt mogyoróhagymát. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát és a petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk meg.

Vágjuk be több helyen a bordákat, és az így keletkezett részeket töltsük meg az elkészített mártással. Spékeljük meg szalonnával a bordákat és jól kötözzük össze spárgával, hogy ne folyjon ki a mártás. Helyezzük a hússzeleteket a rostra és hagyjuk sülni mindkét oldalán 4-5 percig.

Bármilyen majonézes vagy vegyes friss salátával tálalhatjuk. A friss citromot se felejtsük el hozzáadni!
A recept leírása és fotója között ellentmondás van. Szelet húsokat spékelni nem könnyű, de folyékony vajjal lehetetlen. Tehát az elkészített fűszeres vajat dermesszük meg. Ezt legjobb a grillezés előtti napon elkészíteni. A hús szálirányára ferdén ejtsünk bevágásokat, s ezekbe nyomkodjuk bele a vajat. A szalonnával nem spékeljük, hanem beburkoljuk a hússzeleteket, s fogvájóval összetűzzük, hogy grillezés közben ne essenek le - a közölt fotón is ez látszik. Még finomabb lesz a marhaszelet, ha grillezés előtt 1-2 nappal olajos, fűszeres pácba, hűtőszekrénybe tesszük a húst.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Fűszeres marhaborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2841 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Fűszeres marhaborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
pinterest

Kapcsolódó receptek (marhaborda összetevők alapján)