Ördögi szósz

| Velőmártás receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél db mogyoróhagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
1 dl borecet
1 csipet frissen őrölt fehér bors
7 és fél kávéskanál sűrített paradicsom
15 dkg vaj
ízlés szerint tárkony
ízlés szerint turbolya
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

Sűrítsük be kis tűzön az ecet és fehérbor keverékét a vékonyan felszelt hagymával és egy jó csipetnyi őrölt borssal. Mikor már sűrű a mártás, adjuk hozzá a borjúvelőt és a paradicsomsűrítményt. Tehetünk hozzá kevés maradék erőlevest is, esetleg leveskockából. Tegyük a kész szószt porcelánedénybe.

Tálalás előtt még adjuk hozzá a vajat és a fűszerkeveréket (egyharmad rész petrezselyem, egyharmad turbolya, egyharmad tárkony).

Roston sült baromfihoz kitűnő.
Ördögi szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Kép nélkül
Ördögi szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek (borjúvelő összetevők alapján)