Béarn-i szósz

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: habverő, lábas, tűzhely
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
33 ¾ dkg vaj
6 ¾ db tojássárgája
néhány szál tárkony
4 és fél db mogyoróhagyma
½ dl ecet
néhány szál turbolya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy kis serpenyőben forraljuk az ecetet a felszelt hagymákkal, a felvágott turbolyával és tárkonnyal, valamint a borssal. Hagyjuk sűrűsödni.

2. Sűrítsük tovább a tojássárgákkal és a vajjal. A tojássárgáját egyenként adjuk a szószhoz. 3. Főzzük még néhány percig, míg krémszerű nem lesz. Egy kevés turbolyát és tárkonyt szórjunk a kész szószra is.

Nem célszerű serpenyőben készíteni. Javasolt elkészítési mód: gőz felett, vagy maximum 70-75 C°-s vízbe merített habüstben tejszínnel vagy száraz fehérborral készítendő. Vízzel Nyugat-Európában szokás készíteni. Ezt egyébként meleg majonéznek is nevezik.
Roston sült marhahússzeletekhez kitűnő.
Béarn-i szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 681 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Kép nélkül
Béarn-i szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
twitter