Szardellás szósz

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mustár
4 db szardella
1 db citrom
1 dl olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint zöldpetrezselyem

Elkészítés:

1. Ha van friss szardellánk, főzzük meg, mielőtt felhasználjuk.

2. Konzerv esetében jól csepegtessük le és törjük össze a halakat. Keverjük a mustárt a szardellapüréhez, majd adjuk hozzá folyamatosan az olajat, de ne hagyjuk abba a keverést. 3. 3. Mikor már teljesen krémszerű, öntsük bele a citrom levét, és gazdagítsuk a szószt karikára vágott uborkával, mogyoróhagymával, apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.

Amennyiben olajos halból készítjük a saját olaját használjuk a készítéséhez. Friss halból készítve, ne főzzük, hanem az olajon, kevés fehérborral pároljuk meg.
Roston sült halakhoz kitűnő.
Szardellás szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1437 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
Kép nélkül
Szardellás szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés a szabadban
Sütés a szabadban
(Delta 2000 Kiadó, 1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában... bővebben...
twitter