Csigával töltött csiperkegomba

| Csigával töltött gomba receptek ,
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csigával töltött csiperkegomba
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg csigakonzerv
5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
10 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

A csigakonzerv levét leöntjük, langyos vízzel szűrőben jól leöblítjük és lecsurgatjuk.

Mély tálkában összevegyítjük a bort, a lereszelt sárgarépát, beleszórjuk a kakukkfüvet, késhegynyi sót, borsot, belekeverjük a csigát, majd 30 percig tartjuk a boros páclében.

A gombafejeket alaposan megmossuk, olajjal megkevergetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és sütőlapra téve kb. 5-10 percig sütjük (vigyázzunk, hogy meg ne piruljanak). Közben a földes végétől megtisztított, megmosott szárakat karikákra vágjuk, összekeverjük az összetört fokhagymával és a vágott zöldpetrezselyemmel.

A pácléből kiemelt csigákat lecsöpögtetjük, és deszkán apróra vágjuk, majd összevegyítjük az előbbi keverékkel, a zsemlemorzsával, kevés sóval és borssal. Ezután meglocsoljuk annyi páclével, hogy összeálljon a töltelék.

A melegen tartott gombafejeket megtöltjük, mindegyikre mogyorónyi vajat teszünk, és visszatesszük a sütőbe. Közepes tűzön 15 perc alatt elkészül. Melegen tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Csigával töltött csiperkegomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
Csigával töltött csiperkegomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
recepttár