Csemegekukorica-saláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Csemegekukorica-saláta
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konzerv csemegekukorica
25 dkg konzerv articsóka
½ evőkanál apróra vágott tárkony
½ evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:

Lecsurgatjuk a konzervek (lehetnek mélyhűtöttek is) levét (vagy sós vízben megfőzzük külön-külön mindegyiket, ez kb. 10-15 perc) és leitatjuk a vizet a salátáról. A nagyobb levelekkel kibélelünk egy mély salátástálat, a második salátát ujjnyi széles csíkokra vágjuk és beleszórjuk. Elkészítjük a vinaigrette-et, beleforgatjuk a hideg kukoricát, a borsót és a földarabolt articsókát, majd ráöntjük a salátára.

Megszórjuk a tetejét vágott fűszerzöldséggel, és tálalásig hűtjük.

Vinaigrette-mártás

Kép nélkül
1 evőkanál enyhén csípős mustár
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál borecet vagy
1 evőkanál tárkonyecet
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

A salátástál alján, vagy külön tálkában (a felhasználás szerint) dolgozzuk el a mustárt és az ecetet, folytonosan kevergetve, lassanként csurgassuk hozzá az olajat. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Csemegekukorica-saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
Csemegekukorica-saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
tippek, fortélyok