Burgonyapürés vagdalt

Hachis parmentier

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Burgonyapürés vagdalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
60 dkg főtt darált marhahús
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
6 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A levesben főtt marhahús nagyszerű felhasználási módja!

A főtt húst, a szalonnát és a petrezselyemzöldet ledaráljuk.

A vékonyra szeletelt hagymát kiskanálnyi vajon megdinszteljük, 1 dl vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a sót, a borsot, majd a darált húst. Összerázogatjuk, és lassú tűzön 30 percig főzzük, majd kivajazott tepsibe öntjük, szépen elegyengetjük.

Elkészítjük a burgonyapürét és rákenjük a kész burgonyapürét.

Meleg sütőben 10 percig sütjük, kivéve bekenjük egy fölvert tojással, megszórjuk vajdarabkákkal, és lassú tűzön további 15 percig hagyjuk sülni. Forrón tálaljuk.

Sillert vagy rozét kínáljunk mellé.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
80 dkg burgonya
1 dl tejszín
5 dkg vaj
1 dl tej
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint

1. Meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk a burgonyát, s annyi vízben ami éppen ellepi feltesszük főni. Beletesszük a sót, félig lefedjük, puhára főzzük.

2. Ha megfőtt leszűrjük (leve akár levesekhez, akár főzelékekhez jól felhasználható).

3. Még melegen burgonyanyomóval áttörjük. Belekeverjük még forrón a vajat.

4. A tejet és a tejszínt felforrósítjuk, s apránként a burgonyához keverjük. Habosra keverhetjük lyukas fakanállal vagy kézi robotgép habverő betétjével. Ha szükséges utánsózzuk, s őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Csak frissen jó, tehát azonnal tálaljuk. Ha szeretjük gazdagabban reszelt sajtot is keverhetünk bele, csak arra ügyeljünk, hogy a sajt olvadjon meg.

Burgonyapürés vagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1440 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
Burgonyapürés vagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
vegetáriánus ételek