Békacomb bresse-i módra

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Békacomb bresse-i módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 pár békacomb
2 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 csomó petrezselyem
5 dkg vaj
4 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A besózott, megborsozott békacombokat (ha mélyhűtött, előzőleg engedjük kiolvadni) lisztbe forgatjuk.

Nagyobb serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a combok mindkét oldalát gyorsan ropogósra sütjük. Összezúzzuk a fokhagymát, apróra vágjuk a zöldpetrezselymet, és mindkettőt összekeverjük a zsemlemorzsával. Ha a combok megsültek, kiszedjük a zsiradékból, lecsöpögtetjük, és meleg helyen tartjuk őket. (A sütéshez használt zsiradékot lehetőleg már ne használjuk fel, inkább öntsük ki!). Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, pár pillanatra beleforgatjuk a morzsa-fokhagyma-petrezselyem keveréket, és a még forró békacombokra öntjük. Forrón kínáljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Békacomb bresse-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
Békacomb bresse-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
google+

Kapcsolódó receptek (békacomb összetevők alapján)