Lombardiai minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lombardiai minestrone
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szeletelt zellerszár
0 fej durvára vágott kelkáposzta
3 dkg tisztított zöldborsó
½ db kockára vágott paradicsom
6 és ¼ dkg friss vörösbab
½ db kockára vágott cukkini
½ db kockára vágott sárgarépa
4 és fél dkg gömbölyű szemű rizs
8 ¾ dl forró víz
½ evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
¼ db kockára vágott burgonya
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
3 levél összetépkedett zsálya
6 és ¼ dkg császárszalonna
¼ fej durvára vágott hagyma
¾ gerezd finomra vágott fokhagyma
1 és ¼ dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A szalonnát, a fokhagymát, a hagymát, a zellert, a petrezselymet, a zsályát, a rozmaringot, a burgonyát, a sárgarépát, a cukkinit, a paradicsomot és a babot tegyük nagy lábosba.

Adjuk hozzá a vizet, fedjük le, és alacsony tűzön lassan forraljuk 75 percen keresztül. Tegyük bele a kelkáposztát és a zöldborsót. Főzzük még 25 percig.

Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a rizst és főzzük még 20 percig. Szórjuk meg a parmezánnal és tálaljuk.

Száraz rozéval kínáljuk.
Lombardiai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Lombardiai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szólj hozzá, értékelj