Lombardiai minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lombardiai minestrone
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szeletelt zellerszár
½ fej durvára vágott kelkáposzta
12 dkg tisztított zöldborsó
2 db kockára vágott paradicsom
25 dkg friss vörösbab
2 db kockára vágott cukkini
2 db kockára vágott sárgarépa
35 dl forró víz
2 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
1 db kockára vágott burgonya
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
3 levél összetépkedett zsálya
1 fej durvára vágott hagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A szalonnát, a fokhagymát, a hagymát, a zellert, a petrezselymet, a zsályát, a rozmaringot, a burgonyát, a sárgarépát, a cukkinit, a paradicsomot és a babot tegyük nagy lábosba.

Adjuk hozzá a vizet, fedjük le, és alacsony tűzön lassan forraljuk 75 percen keresztül. Tegyük bele a kelkáposztát és a zöldborsót. Főzzük még 25 percig.

Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a rizst és főzzük még 20 percig. Szórjuk meg a parmezánnal és tálaljuk.

Száraz rozéval kínáljuk.
Lombardiai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Lombardiai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár