Baszk lecsó

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet füstölt sonka
4 db édes paprika
50 dkg érett paradicsom
12 db tojás
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
kevés petrezselyem
ízlés szerint
kevés kakukkfű
kevés babérlevél

Elkészítés:

A meghámozott hagymát és a szára felől kicsumázott paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot felszeleteljük (meg is hámozhatjuk).

Zománcozott belsejű lábasban megforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a hagymát és a paprikát, közepes tűzön üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a paradicsomszeleteket és a kötegbe tett fűszereket. Fakanállal összekeverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek leve elpárolgott, vegyük ki a lecsóból a fűszercsomót, és hagyjuk takaréklángon a lábost.

Mély tálban fölverjük a tojásokat, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Serpenyőben vajat vagy margarint melegítünk, beleöntjük a felvert tojásokat, és többször megkeverve, lágyabb vagy keményebb rántottát sütünk. Hozzáöntjük a lecsót, könnyedén összekeverjük, és néhány pillanatig még tűzön hagyjuk. Előmelegített tálra öntjük, és göngyölt sonkaszeleteket rakunk a tetejére. Önálló fogásként is kínálhatjuk.

Baszk lecsó
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3.5)
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 986 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
Kép nélkül
Baszk lecsó
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3.5)
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
facebook