Avokádókrém

Guacamole

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Avokádókrém
Eszközök: hűtőszekrény, szita
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett avokádó
másfél dl tejszín
1 dl aludttej
ízlés szerint zelleres só

Elkészítés:

A nagyméretű avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kivesszük.

A gyümölcs belsejét kiskanállal óvatosan kivájjuk. Vigyázzunk, hogy a héját át ne szakítsuk! A kivájt gyümölcshúst villával jól összetörjük (esetleg áttörjük szitán), alaposan eldolgozzuk aludttejjel, utána hozzáadjuk a tejszínt és a tömény marhahúslevest, majd zelleres sóval ízesítjük. A félretett héjakat megtöltjük krémmel, és jól behűtve kínáljuk.

Rozéval kínáljuk.
Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
A szitán történő áttörés helyett választhatjuk a gyorsabb és könnyebb botmixerrel való turmixolást.
Avokádókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
Avokádókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia finomságok dióhéjban ,
Francia finomságok dióhéjban
(Mezőgazdasági Kiadó, 1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A... bővebben...
recepttár