Francia húsos burgonyaleves

Garbure

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kockára vágott burgonya
20 dkg zsíros sertéshús
30 dkg darabolt sertés ritkacsont
10 dkg csíkokra vágott szalonnabőrke
4 gerezd fokhagyma
15 dkg fehérbab
1 szál karikára vágott fehérrépa
1 szál karikára vágott póréhagyma
25 dkg csíkokra vágott fejes káposzta
1 kis fej csíkokra vágott vöröshagyma
2 szál karikára vágott sárgarépa
8 szelet fehérkenyér
1 db kockára vágott paradicsom
mokkáskanál frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A kis kockákra vágott sertéshúst erős tűzön addig sütjük, amíg a zsírja ki nem olvadt és a hús egy kissé meg nem pirult.

Hozzáadjuk levével együtt a már előző este beáztatott babot, a megtisztított, karikára vágott sárga- meg fehérrépát és póréhagymát,

a vékony csíkokra vágott fejes káposztát, a paradicsomot, a szalonnabőrkét, végül a csontot. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.

Tálalás előtt a csontokról lefejtjük a húst, és apróra vágva a levesbe visszatesszük. Fokhagymával megkent, pirított fehér-kenyér-szeleteket kínálunk hozzá.

Egy kicsit fordítsunk a sorrenden. Tegyük fel egy fazékban főni a húsos csontot. Ez nyugodtan főhet, amíg az összes többi hozzávalót előkészítjük. Utána a feldarabolt húst pirítsuk a recept szerint, s a babbal együtt adjuk a fövő csonthoz. Amikor már félig megpuhultak akkor adjuk csak hozzá a többi zöldséget. Ha mindent egyszerre belezúdítunk ezek a zöldségek szétfőnek mire a hús és a bab megpuhul.
A csonttal együtt főzzük puhára a szalonnabőrkét is.
Francia húsos burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 975 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonyából télen-nyáron
Burgonyából télen-nyáron
(Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V., 1986)

A burgonya nap mint nap jelen van asztalunkon, hiszen nemcsak ízletes, de olcsó is. Leves, körítés, saláta, de számtalan egytálétel, tészta is készül belőle. Minden vidéknek, de minden háziasszonynak is megvan a maga "csalhatatlan"... bővebben...
Kép nélkül
Francia húsos burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonyából télen-nyáron
Burgonyából télen-nyáron
(Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V., 1986)

A burgonya nap mint nap jelen van asztalunkon, hiszen nemcsak ízletes, de olcsó is. Leves, körítés, saláta, de számtalan egytálétel, tészta is készül belőle. Minden vidéknek, de minden háziasszonynak is megvan a maga "csalhatatlan"... bővebben...
szótár