Gulyásleves

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg marhapacsni
2 liter víz
1 evőkanál zsiradék
1 késhegynyi babérlevél
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
1 db paradicsom
20 dl víz
40 dkg burgonya
1 maréknyi csipetke
1 szál sárgarépa
néhány szem köménymag

Elkészítés:

A megolvasztott zsiradékban fedő alatt üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és a kockára vágott húst megforgatjuk rajta. Felengedjük 2 dl vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot meg a fűszereket, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a levet vízzel két liternyire kiegészítjük, és teljesen megfőzzük. (A burgonyával egy időben a levesbe rakhatunk 1-1 szál karikára vágott fehér- és sárgarépát, tálalás előtt 1 tojásból gyúrt csipetkét is.)

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Csipetke

Kép nélkül
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt

Levesbetétként csipetkét készítek 1 tojásból és 3

evőkanál lisztből.

Gulyásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1386 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonyából télen-nyáron
Burgonyából télen-nyáron
(Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V., 1986)

A burgonya nap mint nap jelen van asztalunkon, hiszen nemcsak ízletes, de olcsó is. Leves, körítés, saláta, de számtalan egytálétel, tészta is készül belőle. Minden vidéknek, de minden háziasszonynak is megvan a maga "csalhatatlan"... bővebben...
Kép nélkül
Gulyásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonyából télen-nyáron
Burgonyából télen-nyáron
(Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V., 1986)

A burgonya nap mint nap jelen van asztalunkon, hiszen nemcsak ízletes, de olcsó is. Leves, körítés, saláta, de számtalan egytálétel, tészta is készül belőle. Minden vidéknek, de minden háziasszonynak is megvan a maga "csalhatatlan"... bővebben...
szótár

Kapcsolódó receptek (marhapacsni összetevők alapján)