Gulyásleves
Elkészítési idő:
120 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
A megolvasztott zsiradékban fedő alatt üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és a kockára vágott húst megforgatjuk rajta. Felengedjük 2 dl vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot meg a fűszereket, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a levet vízzel két liternyire kiegészítjük, és teljesen megfőzzük. (A burgonyával egy időben a levesbe rakhatunk 1-1 szál karikára vágott fehér- és sárgarépát, tálalás előtt 1 tojásból gyúrt csipetkét is.)
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.