Póréhagymás burgonyaleves

Vichyssoise

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Póréhagymás burgonyaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg hámozott burgonya
3 szál szeletelt póréhagyma
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
másfél dl zsírszegény tejszín
5 dkg vaj
8 és fél dl zöldségalaplé
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban a takaréklángon megolvasztott vajban az előkészített zöldségeket 2-3 percig pároljuk - vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Beleöntjük az alaplét, felforraljuk, majd a levest takaréklángon 15 percig főzzük.

2. Levesszük a levest a tűzről, és botmixerrel vagy turmixgépben krémesre pürésítjük.

3. A levest újra felmelegítjük, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Előmelegített tányérokra merjük, a tetejét tejszínnel és metélőhagymával díszítjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Póréhagymás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1440 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Póréhagymás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
facebook