Burgonyás zöldségleves pestóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás zöldségleves pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg burgonya
20 dkg friss zöldborsó
20 dkg zöldbab
15 dkg zsenge cukkini
8 dkg apró levestészta
1 db hámozott paradicsom
1 evőkanál forgácsolt parmezán sajt
2 db zsenge sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál petrezselyem
Pestóhoz:
8 dkg friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A pestóhoz a bazsalikomleveleket és a fokhagymát összeturmixoljuk az olívaolajjal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Átöntjük egy tálba, majd lefedve behűtjük.

2. Meghámozzuk a sárgarépát, hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük. Meghámozzuk a burgonyát, hosszában negyedekre vágjuk, és felszeleteljük. Kifejtjük a zöldborsót. Megtisztítjuk a zöldbabot, és 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Hosszában kettévágjuk a cukkinit, majd felszeleteljük.

3. Egy nagy fazékban a felhevített olajban állandó keverés mellett 2 perc alatt előbb üvegesre pirítjuk a fokhagymát, majd további 2 perc alatt a vöröshagymát. Hozzákeverjük a sárgarépát és a burgonyát.

4. A fazékba öntjük az alaplét, felforraljuk, majd takaréklángon, félig lefedve, 8 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

5. A leveshez adjuk a zöldborsót, a zöldbabot, a cukkinit, a zöld fűszerek csokrát, a levestésztát és a kimagozott, apróra vágott hámozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és 8-10 perc alatt mindent puhára főzünk. Kivesszük a zöld fűszercsokrot, és belekeverjük a pestót. A levest parmezánforgácsokkal tálaljuk.

A zöldségek és a tészta szükséges főzési idejére figyeljünk! Először a leghosszabb főzési időt igénylő zöldséget tegyük a levesbe és utoljára a legrövidebb időt igénylőt (cukkini). A tésztát praktikusabb külön lében kifőzni, s utána a levesbe adni, így nem sűrűsödik be nagyon a leves.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Burgonyás zöldségleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyás zöldségleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
pinterest