Zöld spagetti paprikás mártással

Spaghetti verde con peperonata

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg kockára vágott marhabélszín
1 kávéskanál pirospaprika
10 dkg olívabogyó
½ kávéskanál curry
1 csésze pecsenyelé
4 evőkanál olívaolaj
1 csomó snidling
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben, és addig kevergessük benne az apró kockákra vagdalt húst, amíg a színét el nem veszti. Ezután szedjük ki és tartsuk melegen.

2. Az apró kockákra vágott húsos füstölt szalonnát olvasszuk ki a hátramaradó pecsenyezsírban.

3. A finomra aprított hagymát és édes paprikát adjuk hozzá, majd az egészet kicsit dinszteljük együtt.

4. A paprikákat pucoljunk meg, vágjunk csíkokra, és adjuk a szalonnához, majd dinszteljük üvegesre.

5. A fekete és zöld olívabogyókat, a paradicsomot és a pecsenyelét töltsük hozzá, és az egészet főzzük össze, hogy mártást kapjunk belőle.

6. Ízesítsük pirospaprikával, curry porral, sóval, borssal, majd keverjük bele a finomra vagdalt snidlinget és a húst. Lassú tűzön forrósítsuk fel.

7. A tésztát sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szedjük ki, és jól csepegtessük le.

8. Rendezzük el tányérokon, öntsük rá a mártást, és azonnal tálaljuk.

A sülthús alatt képződő pecsenyelé nagyra becsült mártásalapanyaga az olasz háziasszonynak. Nem valószínű, hogy curry-vel fűszereznének, egy ilyen régi megbecsült olasz tésztaételt.
Zöld spagetti paprikás mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Zöld spagetti paprikás mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
van itthon