Kardhalszeletek roston, citromos zöldfűszermártással

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kardhalszeletek roston, citromos zöldfűszermártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl citromlé
100 dkg kardhal
2 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
dl forró víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az olaj felét tegyük egy kisebb, hőálló tálba, majd apránként habverővel keverjük hozzá a vizet és a citromlevet. Keverjük hozzá a petrezselymet, a fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot is.

A tálat tegyük egy lábas forró vízbe 3-4 percre a tálalás előtt.

A kardhalszeleteket forgassuk meg a maradék olajban, és grillezőben vagy kerti grillen mindkét oldalán süssük 4-5 percig.

Azonnal tálaljuk, a fűszeres olajat külön kínáljuk hozzá.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss salátával tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhalszeletek roston, citromos zöldfűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1593 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kardhalszeletek roston, citromos zöldfűszermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
hírlevél