Kardhalszeletek roston, citromos zöldfűszermártással
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
Az olaj felét tegyük egy kisebb, hőálló tálba, majd apránként habverővel keverjük hozzá a vizet és a citromlevet. Keverjük hozzá a petrezselymet, a fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot is.
A tálat tegyük egy lábas forró vízbe 3-4 percre a tálalás előtt.
A kardhalszeleteket forgassuk meg a maradék olajban, és grillezőben vagy kerti grillen mindkét oldalán süssük 4-5 percig.
Azonnal tálaljuk, a fűszeres olajat külön kínáljuk hozzá.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss salátával tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.