Kardhalszeletek rizzsel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kardhalszeletek rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kardhal
1 kisebb fej hagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál finomra vágott oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A vajat és a hagymát tegyük tűzálló tálba, majd gyakran kevergetve pirítsuk körülbelül 10 percig. Tegyük bele a rizst és annyi forró vizet, hogy a rizst 5 cm vastagon ellepje, valamint a leveskockát. Fedjük le, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük 15 percig.

A kar6halszeleteket mossuk és jól szárítsuk meg.

Grillserpenyőben (vagy grillezőben, esetleg kerti grillezőn) erős láng felett süssük mindkét oldalán 4-5 percig.

Húzzuk le a lángról, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük a tálra. Szórjuk meg az oregánóval és a kapribogyóval. Tartsuk forrón.

A petrezselymet és az olajat keverjük a rizshez, majd rendezzük el egy tálon a hallal.

Forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhalszeletek rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 767 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kardhalszeletek rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár