Rántott gnocchi



Elkészítés:
1. Öt tojássárgát egy tálban keverjünk simára a cukorral. A burgonyalisztet tegyük vastag falú lábasba. Apránként keverjük hozzá a tejet. Tegyük bele a cukorral kikevert tojást, 2 evőkanál vajat, a szerecsendiót, a fahéjat és a sót. Fakanállal alaposan keverjük össze.
2. A lábast tegyük közepes láng fölé, és folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Forraljuk 10 percig, folyamatosan kevergetve. Húzzuk le a lángról.
3. A gnocchitésztát sima gyúródeszkán hideg vízbe mártott spatulával terítsük szét 1 cm vastag rétegben és hagyjuk hűlni 30 percig.
4. Vágjuk a tésztát 1 cm-es kockákra és gyúrjuk 2,5 cm átmérőjű gombócokká. A maradék tojást egy tálban villával verjük fel.
5. A gnocchit forgassuk meg lisztben, majd dobjuk a felvert tojásba, aztán forgassuk meg a zsemlemorzsában. A maradék vajat serpenyőben olvasszuk meg, és a gnocchit süssük aranybarnára. Tegyük egy melegített tálra, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.