Rántott gnocchi

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántott gnocchi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg burgonyaliszt
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet
1 csipet szerecsendió
6 db tojás
1 csipet fahéj
5 dl teljes tej
25 dkg vaj
4 dkg liszt
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Öt tojássárgát egy tálban keverjünk simára a cukorral. A burgonyalisztet tegyük vastag falú lábasba. Apránként keverjük hozzá a tejet. Tegyük bele a cukorral kikevert tojást, 2 evőkanál vajat, a szerecsendiót, a fahéjat és a sót. Fakanállal alaposan keverjük össze.

2. A lábast tegyük közepes láng fölé, és folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Forraljuk 10 percig, folyamatosan kevergetve. Húzzuk le a lángról.

3. A gnocchitésztát sima gyúródeszkán hideg vízbe mártott spatulával terítsük szét 1 cm vastag rétegben és hagyjuk hűlni 30 percig.

4. Vágjuk a tésztát 1 cm-es kockákra és gyúrjuk 2,5 cm átmérőjű gombócokká. A maradék tojást egy tálban villával verjük fel.

5. A gnocchit forgassuk meg lisztben, majd dobjuk a felvert tojásba, aztán forgassuk meg a zsemlemorzsában. A maradék vajat serpenyőben olvasszuk meg, és a gnocchit süssük aranybarnára. Tegyük egy melegített tálra, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Rántott gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Rántott gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
facebook