Spenótos, sajtos gnocchi paradicsommártással

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos, sajtos gnocchi paradicsommártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg liszt
15 dkg ricotta sajt
30 dkg frissen reszelt parmezán sajt
75 dkg friss spenót
6 dkg vaj
3 db tojás
1 csipet szerecsendió
1 fej karikára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

Készítsük el a vajas paradicsommártást az alreceptben leírtak szerint.

A hagymát közepes láng felett pároljuk a vajon halvány aranyszínűre. Villával szedjük ki a hagymát, ügyelve arra, hogy elegendő vajat hagyjunk a lábasban.

A spenótot sós, forró vízben 8-10 perc alatt főzzük puhára. Csepegtessük jól le és nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet. Húzzuk le a lángról. Amikor a spenót már kihűlt, tegyük egy tálba a ricottával, a tojásokkal, a szerecsendióval és 3 evőkanál kivételével az összes parmezánnal. Sózzuk és borsozzuk meg, majd jól keverjük össze.

Apránként keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy a massza kemény legyen. Készítsünk diónyi gombócokat belőle és tegyük egy kissé meglisztezett tányérra.

Egy nagy lábasnyi sós vizet forraljunk fel, majd kis adagokban főzzük meg a gnocchit. Akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére. Szűrőkanállal szedjük ki őket, és tegyük a mártáshoz. Óvatosan keverjük össze. Szórjuk meg a maradék parmezánnal és forrón tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.

Vajas paradicsommártás

Kép nélkül
75 dkg hámozott paradicsom
6 dkg vaj
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
12 levél friss bazsalikom
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

A fokhagymát és a hagymát az olajjal és a vajjal tegyük lábosba. Hevítsük, míg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal. Alacsonyabb fokozaton körülbelül 25 percig főzzük tovább. A bazsalikomot közvetlenül azelőtt adjuk hozzá, hogy levesszük a tűzhelyről.

Spenótos, sajtos gnocchi paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2464 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Spenótos, sajtos gnocchi paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
bevásárlólista