Burgonyagnocchi gorgonzolás paradicsommártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyagnocchi gorgonzolás paradicsommártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg hámozott paradicsom
6 dkg vaj
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Készítsük el a burgonyagnocchit. A vajat egy vastag falú lábasban olvasszuk meg és tegyük bele a gorgonzolát. Takarékláng felett kevergessük, amíg a sajt megolvad. A darabolt paradicsomot villával törjük össze, majd tegyük a sajthoz. Jól keverjük meg és hagyjuk a takarékláng felett. Sós, forró vízben főzzük meg a gnocchit. Tegyük egy melegített tálra és öntsük rá a paradicsomos sajtmártást. Finoman rázzuk össze és forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Készen is vásárolhatunk friss burgonyagnocchit, így csak a mártást kell frissen elkészítenünk, s 15-20 perc alatt egy finom fogást tálalhatunk.

Burgonyagnocchi

Kép nélkül
75 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
igény szerint

1. A burgonyát héjában főzzük sós vízben kb. 25 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és hámozzuk meg forrón (1. kép).

2. Tegyük a burgonyát tálba, és még melegen törjük simára (2. kép), majd hagyjuk kihűlni, illetve pihenni (kb. 120 percig).

3. Tegyük meglisztezett gyúródeszkára, keverjük hozzá a tojásokat. Jól keverjük el, és adjunk hozzá még annyi lisztet (3. kép), amennyi ahhoz szükséges, hogy lágy, sima, de még kissé ragacsos masszát kapjunk.

4. Szakítsunk le egy darabot a tésztából és nyújtsuk 1 cm átmérőjű, hosszú hengerré (4. kép).

5. Vágjuk 2,5 cm hosszú darabokra. A gnocchi jellemző rovátkáit gnocchivágóval alakíthatjuk ki (5. kép).

6. Forraljunk nagy lábas sós vizet. A gnocchit adagonként kell kifőzni. Óvatosan merítsük az első adag gnocchit (20-24 darab)a forró vízbe. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. Hagyjuk körülbelül 1-2 percig még a vízben, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tegyük melegített tálra. Ismételjük addig, amíg az összes gnocchi megfő.

Burgonyagnocchi gorgonzolás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1269 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Burgonyagnocchi gorgonzolás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
hírlevél