Burgonyagnocchi bolognai húsmártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyagnocchi bolognai húsmártással
Eljárások: főzés, szűrés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Készítsük el a gnocchit, majd tegyük ugyanezt a húsmártással. Tegyük a gnocchit egy melegített tálra, majd a húsmártást öntsük a tetejére. Szórjuk meg a parmezánnal és óvatosan rázzuk össze. Forrón tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Készen is meg tudjuk vásárolni a burgonyagnocchit, s így 15-20 perc alatt készen van a tésztánk. A húsmártásból érdemes nagyobb adagot készíteni egyszerre, mélyhűtőben nagyon jól eltartható. Így bármilyen váratlan vendégnek gyorsan tudunk finom ebédet, vacsorát adni.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Burgonyagnocchi

Kép nélkül
75 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
igény szerint

1. A burgonyát héjában főzzük sós vízben kb. 25 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és hámozzuk meg forrón (1. kép).

2. Tegyük a burgonyát tálba, és még melegen törjük simára (2. kép), majd hagyjuk kihűlni, illetve pihenni (kb. 120 percig).

3. Tegyük meglisztezett gyúródeszkára, keverjük hozzá a tojásokat. Jól keverjük el, és adjunk hozzá még annyi lisztet (3. kép), amennyi ahhoz szükséges, hogy lágy, sima, de még kissé ragacsos masszát kapjunk.

4. Szakítsunk le egy darabot a tésztából és nyújtsuk 1 cm átmérőjű, hosszú hengerré (4. kép).

5. Vágjuk 2,5 cm hosszú darabokra. A gnocchi jellemző rovátkáit gnocchivágóval alakíthatjuk ki (5. kép).

6. Forraljunk nagy lábas sós vizet. A gnocchit adagonként kell kifőzni. Óvatosan merítsük az első adag gnocchit (20-24 darab)a forró vízbe. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. Hagyjuk körülbelül 1-2 percig még a vízben, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tegyük melegített tálra. Ismételjük addig, amíg az összes gnocchi megfő.

Bolognai húsmártás

Bolognai húsmártás
2.5 dl tej
1 fej finomra vágott hagyma
12 dkg kockára vágott császárszalonna
1 szál apróra vágott sárgarépa
1 teáskanál őrölt feketebors
1 db frissen őrölt szegfűszeg
6 dkg vaj
ízlés szerint

A szalonnát, a hagymát, a zellert és a sárgarépát tegyük a vajjal együtt serpenyőbe és közepes hőfokon pirítsuk, míg a hagyma halvány aranyszínű nem lesz.

Tegyük bele a marha- és sertéshúst, a héj nélkül elmorzsolt füstölt, száraz kolbászt, és pároljuk tovább. Hintsük rá a szegfűszeget, a fahéjat és a borsot.

Keverjük hozzá a paradicsomot, és közepes fokozaton főzzük még 15 percig.

Adjuk hozzá a tejet és sózzuk.

Alacsony hőfokon főzzük legalább 210 percen át, gyakori kevergetés mellett.

Burgonyagnocchi bolognai húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Burgonyagnocchi bolognai húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
lexikon