Besamelmártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Besamelmártás
Eljárások: főzés, rántás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
6 dkg vaj
8 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

Lábosban melegítsük a tejet majdnem forrásig. Wokhoz hasonló vaslábosban, kis hőfokon olvasszuk össze a vajat a liszttel, miközben fakanállal gyorsan kevergetjük, nagyjából 1 percig. Húzzuk félre és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a forró tej felét. Tegyük vissza a tűzhelyre, keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni a mártás. Apránként adjuk hozzá a maradék tejet, és folyamatosan keverve forraljuk fel. Sózzuk és keverjük tovább, míg a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha becsomósodna, habverővel keverjük teljesen simára.

A meleg/forró vaj, liszt keverékét (rántást) ne forró tejjel öntsük fel. A tej egy részét, vagy akár az egészet hidegen adjuk a forró rántáshoz. Ellenkező esetben garantáltan csomós lesz a mártásunk.
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2063 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szólj hozzá, értékelj