Palacsintatészta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palacsintatészta
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés
Adag: 12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl tej
3 db tojás
1 csipet
15 dkg liszt
6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A tojásokat egy keverőtálban villával verjük fel. A lisztet a sóval szitáljuk egy másik tálba, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet (1. kép), folyamatosan kevergetve, hogy össze ne csomósodjon. Öntsük hozzá a tojást és keverjük simára. Celofánnal takarjuk le és a hűtőszekrényben hűtsük 30 percig.

2. Felhasználás előtt keverjük át a tésztát. Egy evőkanál vajat olvasszunk meg egy 20 cm átmérőjű serpenyőben. Tegyünk bele egy merőkanál tésztát (2. kép). Forgassuk meg a serpenyőt, hogy az alján egyenletesen elterüljön a tészta.

3. Közepes láng felett süssük az alját aranybarnára (3. kép)

4. Fa simítókanállal fordítsuk meg a palacsintát (4. kép). Süssük a másik oldalát is, majd csúsztassuk egy tányérra. Tegyünk a serpenyőbe egy újabb darabka vajat, és készítsük el a következő palacsintát. Ismételjük addig, amíg az összes tésztát fel nem használtuk. A palacsintákat tegyük meleg helyre, amíg meg nem töltjük.

Palacsintatészta Palacsintatészta Palacsintatészta Palacsintatészta
Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
google+