Palacsintatészta



Elkészítés:
1. A tojásokat egy keverőtálban villával verjük fel. A lisztet a sóval szitáljuk egy másik tálba, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet (1. kép), folyamatosan kevergetve, hogy össze ne csomósodjon. Öntsük hozzá a tojást és keverjük simára. Celofánnal takarjuk le és a hűtőszekrényben hűtsük 30 percig.
2. Felhasználás előtt keverjük át a tésztát. Egy evőkanál vajat olvasszunk meg egy 20 cm átmérőjű serpenyőben. Tegyünk bele egy merőkanál tésztát (2. kép). Forgassuk meg a serpenyőt, hogy az alján egyenletesen elterüljön a tészta.
3. Közepes láng felett süssük az alját aranybarnára (3. kép)
4. Fa simítókanállal fordítsuk meg a palacsintát (4. kép). Süssük a másik oldalát is, majd csúsztassuk egy tányérra. Tegyünk a serpenyőbe egy újabb darabka vajat, és készítsük el a következő palacsintát. Ismételjük addig, amíg az összes tésztát fel nem használtuk. A palacsintákat tegyük meleg helyre, amíg meg nem töltjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |