Spagetti fekete szarvasgombával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Spagetti fekete szarvasgombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

A spagettit sós, forró vízben főzzük al dente.

A szarvasgombát meleg vízben mossuk meg, óvatosan dörzsöljük le. Jól szárítsuk meg, és reszeljük finomra.

Az olajat egy kis méretű, vastag falú lábosban melegítsük meglehetősen forróra. A lábast húzzuk le a lángról és tegyük bele a szarvasgombát. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a nagyon alacsonyra vett láng fölé, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a szardellát. Nyomkodjuk szét a szardellát, hogy elkeveredhessen az olajjal. Keverjük addig, amíg az olaj átveszi a fokhagyma ízét. Vigyázzunk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg és az olaj ne legyen túl forró. Húzzuk le a lángról. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

A tésztát csepegtessük le és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a szarvasgombás mártást, jól rázzuk össze és tálaljuk.

A szarvasgombás spagetti a Közép-Olaszországban található Umbria specialitása, amely híres a fekete szarvasgombájáról. A szarvasgomba szezonja karácsonytól márciusig tart, az év többi részében használjunk konzervgombát.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Spagetti fekete szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Spagetti fekete szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter