Pulykával töltött fodroskel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pulykával töltött fodroskel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db fodros kel
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl marhahúsleves
20 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa
1 csipet szerecsendió
1 fej apróra vágott hagyma
40 dkg hámozott paradicsom
1 és ¼ dl száraz fehérbor
23 dkg salsicce
vagy
23 dkg házikolbász
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A pulykát, a kolbászt, a szalonnát, 1 tojást, a morzsát, a szerecsendiót, a sót és a borsot tegyük egy nagy tálba és keverjük össze.

A leveles kelt nagy lábas, kissé sós vízben forrázzuk 4 percig. Csepegtessük le, majd papírtörlővel szárítsuk le. Gyúródeszkán rendezzük el a leveleket négyszögletes formára; ügyeljünk arra, hogy a levelek között ne legyen rés. A tölteléket tegyük a közepére, és formázzuk vekni alakúra. A leveleket hajtogassuk rá a töltelékre, de vigyázzunk, ne szakadjanak el. Konyhai zsineggel néhányszor átcsavarva kötözzük össze. Óvatosan tegyük a pulykaveknit egy tűzálló tálba.

A hagymát, a paradicsomot, és az olajat keverjük össze, majd öntsük a hús tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 75 percen keresztül, miközben időnként borral és húslevessel meglocsoljuk. Szeleteljük fel és tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Pulykával töltött fodroskel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Pulykával töltött fodroskel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter