Bucatini kapri- és olívabogyóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bucatini kapri- és olívabogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bucatini
3 evőkanál kapribogyó
1 csésze darabolt fekete olívabogyó
8 dkg reszelt pecorino sajt
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A buccatini tésztát sós, forró vízben főzzük al dente.

Nagy serpenyőben, közepes láng felett pároljuk az olajon a fokhagymát és a petrezselymet addig, amíg a fokhagyma aranyszínű lesz. Keverjük a mártáshoz az olíva- és a kapribogyót, majd alacsony láng felett pároljuk 2-3 percig.

A tésztát csepegtessük le és tegyük a serpenyőbe. Közepes-nagy láng felett rázzuk a kapri- és olívabogyóval össze 2 percen keresztül. Tegyük egy melegített tálra és szórjuk meg a sajttal. Forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Bucatini kapri- és olívabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1361 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Bucatini kapri- és olívabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
tippek, fortélyok