Spagetti tintahallal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spagetti tintahallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
8 db tintahal
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

A tintahalat hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a belső csontot és a beleket. Dobjuk ki a tintát tartalmazó zacskót.

A megmaradt halat keresztben vágjuk vékony félkörökre.

A hagymát és a fokhagymát tegyük egy nagy serpenyőbe az olajjal együtt, majd közepes láng felett pirítsuk addig, amíg kezdenek elszíneződni.

Tegyük bele a tintahalat és a hámozott és aprított paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk meg.

Vegyük a lángot takarékra, fedjük le, és lassan pároljuk 45 percig, amíg a tintahal megpuhul.

A spagettit sós, forró vízben főzzük al dente. Alaposan csepegtessük le és tegyük melegített tálba.

Rázzuk össze a mártással és forrón tálaljuk.

Már a 12. században felbukkant a spagetti előfutára. Egy bizonyos tria (kis csíkok) elnevezésű tésztafélét készítettek abban az időben Szicíliában. Kötőtűk köré tekerve formázták.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Spagetti tintahallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Spagetti tintahallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
recepttár