Bundázott vegyestál



Elkészítés:
A borjúvelőt alaposan mossuk meg hideg, folyó víz alatt, és 10 percig áztassuk hideg vízben. Majd tegyük egy lábas hideg vízbe, és forraljuk fel. Főzzük 20 percig.
Távolítsuk el az összes megbarnult részt, és vágjuk 6 részre. A 1,5 cm-es vastagságú szeletekre vágott borjúmájat vágjuk 4 centis kockákra.
Az articsóka tetejét és szárát vágjuk le (hagyjunk rajta kb. 7 mm-es szárat). Távolítsuk el a külső leveleket, csak a halvány belső levelek maradjanak meg. Minden articsókát vágjunk négyfelé, tegyük nagy tál hideg, citromos vízbe (így nem fog elszíneződni). Csepegtessük le.
A kenyérszeleteket tegyük tányérra, és öntsük rá a tejet. A szeleteknek nedvesnek kell lenniük, de vigyázzunk, ne ázzanak el.
Az olajat hevítsük 30 cm átmérőjű serpenyőben. A húsféléket, az articsókát és a kenyereket forgassuk meg a lisztben és a felvert tojásokban. Sütés közben folyamatosan forgassuk, amíg mindenhol aranybarnák lesznek. Papírtörlővel itassuk le. Egyszerre ne süssünk túl nagy adagot. A húsdarabok és az articsóka ne érjenek össze a serpenyőben.
Sózzuk és forrón tálaljuk.