Bundázott vegyestál

| Rántott articsóka receptek , ,
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bundázott vegyestál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db szeletelt borjúmáj
4 db articsóka
50 dkg borjúvelő
20 dkg liszt
6 dl olaj
dl tej
1 db citrom
3 db tojás
4 szelet kenyér
ízlés szerint

Elkészítés:

A borjúvelőt alaposan mossuk meg hideg, folyó víz alatt, és 10 percig áztassuk hideg vízben. Majd tegyük egy lábas hideg vízbe, és forraljuk fel. Főzzük 20 percig.

Távolítsuk el az összes megbarnult részt, és vágjuk 6 részre. A 1,5 cm-es vastagságú szeletekre vágott borjúmájat vágjuk 4 centis kockákra.

Az articsóka tetejét és szárát vágjuk le (hagyjunk rajta kb. 7 mm-es szárat). Távolítsuk el a külső leveleket, csak a halvány belső levelek maradjanak meg. Minden articsókát vágjunk négyfelé, tegyük nagy tál hideg, citromos vízbe (így nem fog elszíneződni). Csepegtessük le.

A kenyérszeleteket tegyük tányérra, és öntsük rá a tejet. A szeleteknek nedvesnek kell lenniük, de vigyázzunk, ne ázzanak el.

Az olajat hevítsük 30 cm átmérőjű serpenyőben. A húsféléket, az articsókát és a kenyereket forgassuk meg a lisztben és a felvert tojásokban. Sütés közben folyamatosan forgassuk, amíg mindenhol aranybarnák lesznek. Papírtörlővel itassuk le. Egyszerre ne süssünk túl nagy adagot. A húsdarabok és az articsóka ne érjenek össze a serpenyőben.

Sózzuk és forrón tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Igen laktató étel: frissítő zöldsalátával önálló fogásként is megállja a helyét. A húsokat és a zöldségeket ízlés szerint variálhatjuk.
Bundázott vegyestál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1771 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Bundázott vegyestál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
vegetáriánus ételek