Csicseriborsós zsemle

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsós zsemle
Adag: 16-20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg konzerv száraz csicseriborsó
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál
2 és fél dl víz
90 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
vagy
2 csomag szárított élesztő

Elkészítés:

Tegyük az élesztőt egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a meleg víz felét, és villával keverjük, amíg az élesztő fel nem oldódik. Pihentessük a keveréket kb. 10 percig. Ha kész, krémes állagú, akkor keverjük át még egyszer. Csöpögtessük le a csicseriborsót, turmixoljuk péppé a maradék vízzel. A lisztet tegyük nagy tálba a sóval, az élesztős keverékkel, a csicseriborsó-pürével és 0,6 dl olajjal együtt, és készítsük el a tésztát. Amikor a kelési idő letelt (kb. 90 perc, tegyük enyhén lisztezett gyúródeszkára. Dagasszuk 2 percig. Osszuk 16-20 egyenlő részre, és formázzunk kerek zsemléket. A tetejüket kenjük be a megmaradt olajjal. Cakkos szélű késsel vágjunk fél centi mély keresztet a zsemlék tetejére. Tegyük a zsemléket olajjal megkent sütőlapra egymástól megfelelő távolságra (nagyjából a duplájára dagadnak). Konyharuhával fedjük le és pihentessük 60 percen át. Előmelegített sütőben 210 fokon süssük 18-20 percig.

Ha nem konzervet használunk, a csicseriborsót a felhasználás előtti este áztassuk be. Másnap főzzük meg, kb.60-75 perc a főzési ideje, csak a főzés befejezése előtt pár perccel sózzuk meg.
Csicseriborsós zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Csicseriborsós zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
cikkek