Toszkán makaróni

Maccheroni alla Toscana

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán makaróni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg makaróni
40 dkg borjúhús
1 dl fehérbor
2 dl húsleves
2 evőkanál liszt
20 dkg csiperkegomba
4 evőkanál olívaolaj
1 csomó snidling
1 pohár tejszín
10 dkg pecorino sajt
vagy
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben, és pirítsuk meg benne az apró kockákra vagdalt húst, majd szedjük ki és tartsuk melegen.

2. A visszamaradó pecsenyezsírban dinszteljük üvegesre a felaprított hagymát.

3. Tisztítsuk és mossuk meg a gombát, szeleteljük fel, és a hagymához adva kicsit dinszteljük vele együtt.

4. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel a húslevessel, majd a fehérborral, és főzzünk belőle mártást, végül keverjük bele a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük Worcester-szósszal.

5. Keverjük bele a márványsajtot a hússal együtt.

6. A makarónit sós vízben 10-15 percnyi főzés után szedjük ki, és jól csepegtessük le.

7. Rendezzük tányérokra, osszuk el rajta a mártást, és a sajttal, valamint a finomra metélt snidlinggel megszórtan tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Toszkán makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Toszkán makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szótár