Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tojás
2 db citrom
4 dkg vaj
2 púpozott evőkanál liszt
2 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál mustár
1 csokor kapor
ízlés szerint pirospaprika
néhány levél lollo-rosso saláta
ízlés szerint
néhány szem kapribogyó
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk, majd a tejjel sűrű péppé főzzük.

2. A megtisztított főtt tojásokat hosszában félbevágjuk, majd kiszedjük a sárgákat, és szitán áttörjük.

3. A margarint a kihűlt besamelhez adjuk (1. kép), majd habosra keverjük. A tojássárgákat is a krémhez adjuk (2. kép). A füstölt pisztrángot lebőrözzük, lefejtjük a gerincről, éles késsel nagyobb darabokra vágjuk (3. kép), és kézzel a tojásos masszába morzsoljuk (4. kép). Sóval, borssal, mustárral, aprított kaporral ízesítjük.

4. A tojásfehérjéknek kis talpakat vágunk, hogy ne dőljenek el, majd a habosra kevert pisztrángkrémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tojásokat.

5. 120 percre a hűtőbe tesszük dermedni.

6. Tálaláskor a felszeletelt citromot tányérra tesszük, ráfektetjük a töltött tojásokat, pirospaprikával, kapribogyóval díszítjük, és lolo-rosso bóbitát teszünk mellé.

Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2112 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
recepttár