Fonott sertésszűz mustármártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fonott sertésszűz mustármártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál mustár
2 szál rozmaring
2 dl tejszín
½ dl olaj

Elkészítés:

1. A megtisztított sertésszüzet hosszában félbevágjuk, majd a fél szűzpecsenyéket darabonként három hosszú csíkra vágjuk (1.kép), úgy, hogy az egyik vége egészben maradjon.

2. A húscsíkokat szorosan összefonjuk (2. kép), majd a végét összetűzzük. Sóval, durvára morzsolt rózsaborssal, az aprított petrezselyemmel és rozmaringgal fűszerezzük (3. kép). Az előkészített húsfonatokat 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.

3. Ezután serpenyőben (4. kép), forró olajon pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy a hús, mivel eléggé vastag, teljesen átsüljön. Akár elősütés után, tepsibe téve sütőben 15 perc alatt készre süthetjük.

4. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a mustárt, felöntjük a zöldséglevessel, majd ha besűrűsödött, a tejszínt is belefőzzük. Sóval, borssal utóízesítjük.

5. Tálaláskor a paprikás törtburgonyát evőkanállal megformázva tányérra adagoljuk, mellélocsoljuk a mustármártást, és belefektetjük a fonott sertésszüzet. Petrezselyemmel díszíthetjük.

Fonott sertésszűz mustármártással Fonott sertésszűz mustármártással Fonott sertésszűz mustármártással Fonott sertésszűz mustármártással
Paprikás tört burgonyát kínáljunk hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Fonott sertésszűz mustármártással
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Fonott sertésszűz mustármártással
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
tippek, fortélyok