Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál mustár
10 dkg csiperkegomba
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Pezsgős káposztához:
½ dl olaj
1 kiskanál őrölt kömény
5 evőkanál kristálycukor
1 fej káposzta
2 dl pezsgő
ízlés szerint őrölt bors
kevés ételecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egész gyöngytyúkot nagyobb darabokra vágjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Alaposan bekenjük

a mustárral, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

2. A vöröshagymát, a sárgarépát (1. kép), a csiperkét (2. kép), a piros- és a zöldpaprikát egyenletes, nagyobb darabokra vagdaljuk (3. kép), és olajozott tepsibe terítjük.

3. 2 dl vizet öntünk rá, sóval, borssal fűszerezzük, és ráfektetjük a pácolt gyöngytyúkdarabokat (4. kép).

4. Fedővel befedjük, és 190 fokos sütőben kb. 120 percet pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ezután fedő nélkül pirosra sütjük.

5. A körethez az olajon világosbarnára karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a szeletelt vöröshagymát, átforgatjuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát. Sóval, borssal és az őrölt köménnyel fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pezsgőt.

6. A káposztát fedővel letakarjuk, és puhára pároljuk. A legvégén kevés ecettel tesszük pikánsabbá.

7. Tálaláskor a sült zöldségeket és a párolt káposztát ízlésesen tálra rendezzük, és ráfektetjük a pirosra sült gyöngytyúkot. Forrón kínáljuk.

Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával
Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 10235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Fokhagymás sült gyöngytyúk pezsgős káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
cikkek