Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
1 db házinyúl
½ dl olaj
másfél dl víz
1 dl tejszín
1 csokor vörös bazsalikom
3 kisebb cukkini
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egész nyulat nagyobb darabokra vágjuk.

2. Az olajon világosra pároljuk az aprított vöröshagymát, és hozzáadjuk a nyúldarabokat (1. kép). Aláöntjük a vizet, majd sóval, borssal ízesítjük, és fedővel letakarva félpuhára főzzük.

3. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit (2. kép), a nagyobb darabokra vágott piros és sárga kaliforniai paprikát (3. kép). Aprított vörös bazsalikommal és a petrezselyemmel fűszerezzük (4. kép).

4. Fedő nélkül pároljuk, hogy besűrűsödjön a leve, majd ha a nyúlhús és a zöldségek is megpuhultak, beleöntjük a tejszínt. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, nem főzzük tovább.

5. A körethez a szokásos módon elkészített forró burgonyapürét habosra keverjük a tojássárgákkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat kanalazunk, és 210 fokos sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor a tojásos burgonyapürét tányérra tesszük, és melléhalmozzuk a fehérboros nyúlragut.

Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével

Burgonyapüré

Burgonyapüré
80 dkg burgonya
1 dl tejszín
5 dkg vaj
1 dl tej
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint

1. Meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk a burgonyát, s annyi vízben ami éppen ellepi feltesszük főni. Beletesszük a sót, félig lefedjük, puhára főzzük.

2. Ha megfőtt leszűrjük (leve akár levesekhez, akár főzelékekhez jól felhasználható).

3. Még melegen burgonyanyomóval áttörjük. Belekeverjük még forrón a vajat.

4. A tejet és a tejszínt felforrósítjuk, s apránként a burgonyához keverjük. Habosra keverhetjük lyukas fakanállal vagy kézi robotgép habverő betétjével. Ha szükséges utánsózzuk, s őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Csak frissen jó, tehát azonnal tálaljuk. Ha szeretjük gazdagabban reszelt sajtot is keverhetünk bele, csak arra ügyeljünk, hogy a sajt olvadjon meg.

Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1782 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Fehérboros nyúlragu tojásos burgonypürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
twitter